Snabb kycklinggryta med curry (LCHF)


Supergod och lättlagad kycklinggryta med curry. Eget recept. Så här gjorde jag:

Recept ca 6-8 personer
Ca 800 g kycklinglårfilé (färsk såklart)
Ca 15 cm purjolök 
0,5 dl matfett (jag använde rapsolja)
1 msk curry
2 tsk salt
5 dl kokosmjölk (använder Santa Marias extra creamy)

Fräs curry i matfett en kort stund (ca 30 s) i en stor gryta. Ha i kycklingen (delad i bitar) och stek några minuter. Tillsätt purjolök (hackad i halva slantar) och fräs någon minut till. Ha i salt och kokosmjölk. Låt koka upp och sedan småputtra tills kycklingen är klar (kör själv ca 10 min). Klart! 

Äter min gryta med bara grönsaker, men barnen äter med ris också. Enkelt och hela familjen gillar det.

Använder bara kycklinglårfilé nuför tiden. Mycket godare än bröstfilé då det inte är så torrt, utan mjukare (och fetare). Äter oftast färsk kycklingfilé eftersom den frysta oftast innehåller tillsatser och tillsatt vatten (vilket dessutom ger en vattenpöl i stekpannan vid tillagning.



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Lyckligaste livet - LCHF mot ulcerös kolit

Är en småbarnsmamma som efter att ha kraschat av stress försöker finna balans och må bra igen. Försöker med kost, motion och inre sökande att hitta dit. Äter sedan augusti 2015 mjölkfri LCHF-kost, främst för att läka ut den ulcerös kolit (kronisk tarmsjukdom) som jag nyligen fått veta att jag har, men även för att må bättre psykiskt. Är just nu sjukskriven för utmattning och gör allt för att bli bra igen.

RSS 2.0