Majonnäs på 1 minut


Med detta fantastiska recept gör man hemmagjord majonnäs på 1 minut! 

För mig som äter mjölkfri LCHF har majonnäs blivit min nya favoritsås. Och eftersom färdigköpt "äkta" majonnäs oftast innehåller både socker och tillsatsämnen gör jag helst min egen majonnäs. De första gångerna rörde jag för hand, sakta hällandes olja. Helt hopplöst jobbigt och inget som passar mig. Så hittade jag ett recept här http://56kilo.se/majonnas/ på hur man gör detta på en minut med stavmixer. Har verkligen blivit min räddare i nöden.

Jag har modifierat receptet lite, tycker att majonnäsen blir bättre med vitvinsvinäger och jag föredrar själv att ha rumsvarma ingredienser. Så här gör jag:

Ingredienser
1 ägg
1 tsk dijonsenap
1,5 tsk vitvinsvinäger
1 krm salt
Lite vitpeppar
2 dl neutral rapsolja (annan olja blir mindre god)

Så här gör jag
Alla ingredienser ska ha samma temperatur, antingen rumsvarma eller kylskåpskalla. Jag tycker det blir godare med rumsvarma, så jag använder det. Ett tips för att få kylskåpskalla ingredienser rumsvarma snabbare är att hälla upp dem i bunken (ägg och senap i mitt fall) och vänta ca en halvtimme. I annat fall tar jag fram ingredienserna några timmar innan och gör annat så länge.

Sen är det bara att hälla alla ingredienser i en hög, ganska smal bunke. Sen i med stavmixer. Kör en kort stund på samma plats och vicka sedan försiktigt fram och tillbaka med stavmixern tills allt är blandat.



Sen är det bara att hälla upp i en skål. Jag brukar om möjligt ställa in i kylen en stund innan servering för bästa smak. 

Majonnäsen brukar jag variera på olika sätt, ex med vitlök, örtkryddor mm. Har även gjort tsatsiki på majonnäs.
Petra
2015-10-12 @ 16:26:13
URL: http://knokk.se

Åh, mums! Detta måste testas! :)

Svar: :)
Kicki




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Lyckligaste livet - LCHF mot ulcerös kolit

Är en småbarnsmamma som efter att ha kraschat av stress försöker finna balans och må bra igen. Försöker med kost, motion och inre sökande att hitta dit. Äter sedan augusti 2015 mjölkfri LCHF-kost, främst för att läka ut den ulcerös kolit (kronisk tarmsjukdom) som jag nyligen fått veta att jag har, men även för att må bättre psykiskt. Är just nu sjukskriven för utmattning och gör allt för att bli bra igen.

RSS 2.0